torstai 6. joulukuuta 2012

Kevyt ja helppo kanakeitto

Kylmän talvipäivän kruunaa kyllä sohvan nurkkaus ja lämmin keitto. Oishan tuota voinut keksiä vähän jotain gurmeempaa itsenäisyyspäivän kunniaksi, mutta kun laihis on päällä niin ei pysty ei kykene.

Nopea ja kevyt kanakeitto valmistuu puolessa tunnissa, ja satsista riittää evästä useammallekin aterialle. Itse käytin keittooni seuraavia aineksia: broilerin fileesuikaleita (300g), perunaa (n. 300g), porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, selleriä, purjoa (yht. 300g), kasvisfondia, aromisuolaa ja kokonaisia mustapippureita.

Jos haluaa helpotusta valmisteluisin, on kaupan hevi-osastoilta saatavissa valmiita keittojuurespakkauksia. Tosin pakasteestakin saisi, mutta itse tykkään käyttää tuoreita. Itse käytin juurikin tuollaista 300g keittojuures-settiä, lisäksi pilkoin keiton sekaan kaksi perunaa. Liemikuutiot on yleensä kyllästetty tyydyttyneellä rasvalla ja suolalla, joten käytän mielummin fondeja, joista valkkaan kevyen version. Ostin marinoituja broilerin fileesuikaleita, joista pesin marinadin pois ennen paistamista. Liha on kyllä jo marinoitunut, ja marinadista tulee vain turhaa energiaa. Jos oisin oikein reipas, niin marinoisin toki lihani itse, mutta se ois jo mukavuudenhaluiselle liikaa.

Eikun pilkotut kasvikset kattilaan, vettä päälle, fondi kiehuvaan veteen, ja mausteet perään. Samalla paistan kanat pienessä öljytilkassa ja odotan kasvisten kypsymistä. Sitten setti sekaisin, ja valmista. Kokonaisuudessaan tähän meni noin 30min, eli varsinaista pikaruokaa tämä :D

Tällä ohjeella karkeesti laskettuna keitto sisältää kaloreita 40kcal/100g, eli oikein kevyttä ja maittavaa :)


Oikein hyvä lounas oli tämä treenin jälkeen :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

yök..