keskiviikko 7. joulukuuta 2011

PÄIVÄ 2.

Aamupaino oli 60,4kg. Hyvin ilmeisesti eilinen illallinen tepsi laihikseen! Ehh.

Töissä oli kiirettä ja en ehtiny päivän aikana syödä kun nopeasti ruokatauolla. Mun ruokarytmit on kyllä ihan päin hanuria, syön aina noin 3/4 mun päivittäisistä ruuista klo 16 jälkeen. Aamupalaa on syö juuri ikinä, ei ruoka maistu aamulla. Eikä kyllä aamupäivälläkään. Ruokkiksellakaan minulla ei kovin usein edes ole oikeasti nällkä. Liekkö ruokarytmillä merkitystä painonpudotuksessa? Toki tasainen ruokarytmi auttaa pitämään verensokerin tasaisena, ja siten ei tule mätettyä itseänsä niin helposti ähkyyn.. mutta merkitseekö vain vuorokauden kokonaiskalorit ja kulutus? Joskus olen kuullut, että illalla ei pitäisi enää syödä niin paljoa, koska elimistö alkaa rauhouttumaan yötä vasten, mutta jotenkin en tuohon usko. Tietääkö joku mikä on asian laita oikeasti? Ja pitäsikö aamulla oikeasti syödä jotain, että kulutus lähtisi käyntiin??

Töiden jälkeen menin ensimmäisenä kauppaan ostamaan välipalaa, ja hotkin ne naamaani heti, koska oli niin nälkä (ei näin), ja sen jälkeen ruokakauppaan. Pysyin alkuperäisessä ostosuunnitelmassa, paitsi, en voinut kieltäytyä Saarioisen lanttulaatikosta. Nopea vilaisu pakkauselosteeseen ja tuoteen sisältää 120kcal/100g. No ei paha.

Ostin myös karppileipää. Minä joka on kuuluttanu koko karppauksen ihan huuhaaksi :D Ja olen perustellut sitä tällä, että kyllä nyt jokainen tuhti laihtuu jos jättää pullat, karkit, suklaat, jäätelöt yms. herkut pois! Mun ruokavalioon ne kuulu(i) nimittäin päivittäin, joten ei kait tuo ihmekkää jos paino ei laske. Mutta ajattelin testata tuota karppileipää tän mun mahan tuvotukseen. Pöhö on nimittäin jäänyt päälle.

No mutta hei, sitä ruokapäiväkirjaa nyt sitten:

Lounas: pastasalaatti 3dl (proteiinipastaa, broileria ½ rintapala, kurkkua, tomaattia, paprikaa, sipulia, pinjansiemeniä ja öljyä kastikkeena)
kauraleipä-viipale, kera margariinin, juuston ja kurkun
mandriini
Välipala: banaani, juotava (sokeriton,rasvaton)jogurtti
Päivällinen: kasvissosekeittoa (itse tehtyä), karppiruisleipää, margariinia, juustoa, kalkkunaleikettä ja kurkkua
lanttulaatikkoa
Iltapala:mandariini

Tänään pidin urheilusta välipäivän. Huomenna taas salille ehkäpä BodyPumppiin tällä kertaa. Ainii, Stepin ja Pumpin uudet ohjelmat on niin hyvät. Attackia en oo vielä ehtinyt käydä kokeilemassa, ja virallisesti kai meidän salilla ei vielä uudet ohjelmat ole edes alkaneet. yritin etsiä myös sykemitarin vyötä, mutta en sitä onnistunut vielä löytämään. Etsinnät jatkuvat.


Tästä nyt tulee tämmönen kilometripostaus, mutta siis, piti vielä sanoman että ajattelin tosiaan laittaa joitakin kuvia myös projektin edistymisestä tänne. Pitää vaan vielä hieman miettiä minkälaisia kuvia laitan. Ei kiinnostaisi nimittäin laittaa välttämättä mitään alusvaatekuvia ja esitellä jenkkakahvoja koko kansalle. Mutta joitakin kuvia varmasti on tulossa piakkoinkin. Tuntuis vaan jotenkin niin tyhmältä pitää blogia ilman kuvia, siten että voisin vaan lämpimikseni kirjoitella syöneeni salaattia, mutta vedänkin salaa hampurilaisia, kun kukaan ei tiedä oikesti miten projekteni etenee. Tein nimittäin tämän blogin vain ja ainostaan motivaation ylläpitämiseksi. Siinä kun ollut hieman ongelmaa..

Niin ja psps. saa linkkailla kommenttilootaan tällaisia samantyylisiä "laihdutusblogeja", vertaistuki on very jees!

4 kommenttia:

Tipu kirjoitti...

Mulla on kanssa vähän sama ongelma, siis se, että ruoka ei maistu aamulla ja illalla tulee sitten hotkittua vaikka mitä ja kuinka paljon. Tykkään muutenkin nukkua aina mahdollisimman pitkään ja torkuttaa viimeseen sekunttiin asti ennen kun on IHAN pakko nousta. Ja usein tässä vaiheessa heitän vaan nopeesti kamat niskaan, harjaan hiukset ja eikun ulos...
Mutta nyt oon pyrkinny syömään aamulla edes vähän, ja pakko sanoa että kummasti on auttanut :) Usein oon napsinnu pitkin päivää mitä sattuu ja illalla kunnon mätöt, (pienen) aamupalan syöminen on auttanut karsimaan tätäkin, jes :)
Tsemppiä sulle!

-5kg kirjoitti...

Hei tänks! Ja juuri näin, ei vaan aamupala maistu! Tänään keitin ihan puurot ja kaikkee, ja sain hädin tuskin syötyä muutaman lusikallisen sitä naamariin. Niin, ja mieluiten myös täällä nukutaan edes se viisi minuuttia pitempään, kuin herätään aamupalan laittoon. Pitäisi keksiä joku takuuvarma juttu, mikä maistuisi aamulla (muukuin suklaa :D). Yritän ottaa aamupalan tavaksi, koska jos en sitä syö, mulle tulee ensimäisen kerran nälkä siinä iltapäivällä ja silloin sitten voisikin tunkea naamaan ihan mitä vaan sattuu löytämään. :D

Tipu kirjoitti...

Jos sulla on blenderi, niin kokeile vaikka smoothieita! sekaan 1/2-1 purkillista maitorahkaa, mehukeittoa (myös mehu käy. tai maito hätätapauksessa) ja marjoja/hedelmiä :)
1) Nopea tehdä vaikka edellisenä iltana valmiiksi
2) Helppo huitaista aamulla nassuun
ja
3) Maistuu nannalta:) Jos tarviit lisää makeutta niin laita sekaan vaikka vähän hunajaa

-5kg kirjoitti...

Heii, varsin hyvä ja toteutuskelpoinen idea! Kiitos siitä!

Aloinkin heti visioimaan mansikka-rahka-jotain-lese-kaurahiutale ymsyms smoothieita! Pitääpä kokeilla jo heti huomenaamulla.